Точно в 17.00 ч. днес Има такъв народ върна изпълнен на

...
Точно в 17.00 ч. днес Има такъв народ върна изпълнен на
Коментари Харесай

ИТН даде на президента проект за правителство

Точно в 17.00 ч. през днешния ден " ИТН " върна изпълнен на президента Румен Радев проучвателния мандат за сформиране на държавно управление. Това стана тъкмо една седмица, откакто Има Такъв Народ одобри първия мандат за сформиране на кабинет и организира срещи с партиите " Демократична България ", " Изправи се! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия. Мандатът беше връчен от кандидата за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов и председателя на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов. Според прочетените от Николов състав и конструкция на държавното управление, то ще има двама вицепремиери - Ради Найденов и Петър Илиев, надлежно препоръчани и за министри на външните и вътрешните работи. Въпреки заричането от през вчерашния ден, че повече няма да се вършат никакви промени в квалифицираната листа с министри, в последния миг през днешния ден се наложи още една " редакция ", откакто сутринта номинираният за правосъден министър Момчил Иванов се отхвърли. Така, в окончателната листа мястото му зае Иво Атанасов, депутат от Видин и секретар на ПГ на " ИТН " в 46-ото Народно заседание.

" От опит знам какъв брой е мъчно да се сформира държавно управление, да се привлекат честни хора с ясни цивилен позиции с нужната експертиза и опит. Хора, които могат да основат обединен екип. Надявам се, че сте съумели с тази задача. Надявам се също, че продължавате в открит, градивен разговор с вашите сътрудници в Народното събрание да търсите нужната парламентарна поддръжка, обединени в общи цели и цели в ползите на бългжарските жители ", сподели президентът Румен Радев на кандидата за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов. 

Ето оферти състав на Министерския съвет:

Министър-председател - Пламен Николов 

Заместник министър-председател по европейските въпроси и министър на външните работи - Ради Найденов

Заместник министър-председател по сигурността и вътрешния ред и министър на вътрешните работи - Петър Илиев

Министър на правораздаването - Иво Атанасов 

Министър на защитата - Теодора Генчовска

Министър на стопанската система - Десислава Димитрова

Министър на енергетиката - Александър Николов

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров

Министър на превоза - Гроздан Караджов

Министър на районното развиване и благоустройството - Георги Георгиев

Министър на земеделието, храните и горите - Пламен Абровски

Министър на финансите - Пламен Данаилов

Министър на околната среда и водите - Силвия Бакърджиева

Министър на труда и обществената политика - Теодора Пенева

Министър на образованието и науката - Велислава Петрова

Министър на опазването на здравето - доцент Силви Кирилов

Министър на младежта и спорта - Радостин Василев

Министър на културата - Георги Султанов

Министър (без портфейл) по ромските въпроси - доктор Антония Валентинова.

Предстои президентът да внесе в Народното събрание оферти състав за ново постоянно държавно управление, а първата допустима дата, на която може да се стигне до гласуването му е идната сряда, когато има постоянно пленарно съвещание

Кой кой е в проектокабинета на Има Такъв Народ?

Министър на външните работи - Ради Найденов

Найденов беше препоръчан за същия пост и в първия проектокабинет на " ИТН ". Учил е Международни връзки в УНСС, специализирал в Германия, Франция и Съединени американски щати. Дипломат от кариерата, дълготраен дипломат в Австрия и Германия. Извънреден и пълномощен дипломат в княжество Лихтенщайн. Министър на Министерство на външните работи в служебното държавно управление 2018 година Говори 4 езика, на 58 години.

Министър на вътрешните работи - Петър Илиев

В първия проектокабинет, разгласен от Слави Трифонов ден след вота на 11 юли. Илиев беше препоръчан за министър на правораздаването. Той е правист по обучение. Завършил е магистратура в СУ „ Св. Климент Охридски “ с цялостно отличие. Специализирал е британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет във Англия. Специализирал е и американско право в Ню Йорк, Съединени американски щати. учител е по Конституционно право в Софийския университет, лекар по право и създател на редица изявления на юридическа тема. Лауреат е на оценката „ Адвокат на годината “. Говори 4 езика. На 43 години е.

Министър на финансите - Пламен Данаилов

Ново предложение. Роден в София на през 1980 година В момента народен представител от Има Такъв Народ. Завършил е УНСС със компетентност финанси; счетоводство и надзор. От представянето му на уеб страницата на Народното събрание не проличава да владее непознати езици. Над 20 година е бил на висши управнически длъжности в интернационалните компании. Собственик на фирмите за финансови съвещания „ Файнанс консулт “ и „ Соф прайс консулт “ ЕООД, взе участие в ръководството на още 8 компании в разнообразни сектори, в това число превоз и храни.

Министър на енергетиката - Александър Николов

Николов сега извършва длъжността длъжностен заместник-министър в министерството на енергетиката. Той има дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, варианти и ръководство на вложения. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна на бизнеса, като настоящо работи и по дисертационна тематика в същата сфера. Владее британски език

Министър на опазването на здравето - доцент Силви Кирилов

Доц. доктор Силви Кирилов е експерт уролог. Завършва в „ Медицински Университет София “ със компетентност „ Урология “. Продължава образованието си в Университета за Национално и Световно Стопанство (УНСС), като там става магистър по стопанска система на опазването на здравето със компетентност „ Здравен мениджмънт “. Доктор по медицина. От 1977 година работи в „ Медицинска Академия София “ като доцент уролог. През годините е бил изпълнителен шеф на едни от най-големите лечебни заведения в България.

Министър на стопанската система - Десислава Димитрова

Ново предложение. Тя е сертифициран специалист по кръгова стопанска система от Университета в Мичиган в Съединени американски щати и университета Вагенинген в Нидерландия. Има над 15 години интернационален опит в региона на кръговата стопанска система и хранително-вкусовата индустрия в България и чужбина. През март тази година е определена за ръководител на бюрото на новосъздадения Съвет „ Кръгова стопанска система – зелената опция на България “ към Българската комерсиално промишлена палата. Управител е на фирмите „ Био стопанство Лопянко “ и „ Чилое “.

Министър на културата - Георги Султанов

Ново предложение. Не е народен представител. Оперен актьор с 23 година в областта на класическата музика. Има записи и участия с оркестрите на БНР и Софийската филхармония. Гастролира в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай. Редовен участник в музикалните фестивали Софийски музикални седмици, Опера опън и други. Работил е с всички музикални институти в България. С БНР и Българска национална телевизия от 2006 година, като е осъществил голям брой записи и участия в концертни стратегии с оркестрите на БНР и Софийска Филхармония. 

Министър на младежта и спорта - Радостин Василев

Василев беше препоръчан за същия пост и в първия проектокабинет на " ИТН ". Той е правист, приключил право в СУ „ Климент Охридски “, юрист от Софийска адвокатска гилдия с експертиза в гражданското право, правна регулация на спорта на национално и интернационално равнище. Осъществява процесуално посланичество пред интернационалните юрисдикции като ФИФА и УЕФА при разногласия, както и пред Международния състезателен трибунал в Лозана. Говори 4 езика. На 36 години.

Министър на защитата - Теодора Ганчовска

Тя бе посочена за същия пост и в първия проектокабинет, показан от Слави Трифонов. Тя е специалист по защита и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия, тя е минала и през редица спомагателни квалификации в Германия, Италия, Англия и Съединени американски щати. Професионалната й кариера започва в Генералния щаб на Българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до поста шеф НАТО и Европейски Съюз в министерството на защитата. Участвала е в български делегации на Срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика. На 50 години.

Министър на правораздаването - Иво Атанасов

Атанасов е народен представител от Видин и секретар на ПГ на " ИТН " в 46-ото Народно заседание. Бил е депутат и в 45-ото Народно заседание от " ИТН ". Иво Атанасов е правист по специалност, владее немски и съветски език, демонстрира информация на уеб страницата на Народното събрание.

Министър на районното развиване и благоустройството - Георги Георгиев

Ново предложение. Депутат от Има Такъв Народ. Роден във Враца през 1976 година Завършил е бившето Висше военно инженерно строително учебно заведение Любен Каравелов през 2000 година Преподавал е там 5 година като помощник и старши помощник. Защитил дисертационен труд в региона на ръководство на капиталови строителни планове. Участвал е в екипа към Министерството на финансите, въвел финансово бюджетиране, учредено на планов метод. Собственик на „ МГ консултинг “.

Министър на превоза, осведомителните технологии и известията - Гроздан Караджов

Ново предложение. Бил е народен представител в 43-тото Народно събрание 2014-2017 година от Реформаторския блок. Роден в Стара Загора през 1966 година Юрист, владее британски и съветски. Завършва Първа британска езикова гимназия в София и право в СУ. Специализира бизнес мениджмънт в телекомуникациите в Токио, Япония.  Активен участник в студентски митинги през 90те. Професионалната му кариера стартира във фондация Отворено общество – София, където поредно е координатор, основен секретар, програмен шеф.

През 1996 – 2011 година е основен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, основен секретар на Министерството на превоза и ръководител на Съвета на шефовете на БТК.

През 1998-2003 година е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на шефовете на Rila Solutions.

Собственик е на фирмите „ Визио медия “ и „ Кей дивелопментс “ и взе участие в ръководството на „ Керос България “ и  „ Интеркапитал маркетс “.

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров

Експерт по туризъм с над 17 години професионален опит както като началник, по този начин и като съветник на редица сполучливи хотелски комплекси в България. Завършва езикова гимназия с немски и британски език, а по-късно придобива бакалавърска и магистърска степен по „ Икономика и организация на туризма “ в Икономическия университет в морския ни град. Малко по-късно приключва и магистратура по „ Маркетинг “ в УНСС, гр. София. Той става изпълнителен шеф на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и общоприет управител на бизнес хотел в София, част от международен бранд. 13г.+ опит като изпълнителен шеф, общоприет управител и съветник на редица сполучливи хотелски комплекси в България.

Министър на образованието и науката - Велислава Петрова

Учен имунолог. Учила е в Университета в Бристол. В Университета в Кеймбридж получава докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология. Тя е старши управител в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации в Женева. Говори 3 езика. На 31 години.

Министър на труда и обществената политика - Теодора Пенева

Теодора Пенева има над 17 години удобен и управнически опит в проучванията на пазари, браншове и браншове, както и в създаването на тактики за развиване на активността на компании в Китай и за развиване на обществени услуги в България. От 2017 година работи в системата на Българска академия на науките, и придобива на практика опит в стратегически проучвания на национално равнище, в създаването на държавни политики и национални секторни тактики. Участва в екипа по план „ Изготвяне на национална тактика в региона на енергетиката “ в частите за ползване, пазар на труда и интернационален пазар.

Има опит с ръководство на планове, добит в работата по социологически и секторни изследвания в Китай и независимо управление на планове в България. Също по този начин има опит в методите на премерване на енергийната беднотия и оценка на разнообразни типове политики за понижаване на енергийната беднотия, общата беднотия, и политики за бранш обществени услуги.

Министър на земеделието, храните и горите - Пламен Абровски

Беше препоръчан за същия пост при първия опит за кабинет на Трифонов. Депутат от Има Такъв Народ. Роден във Враца през 1979 година Абровски е правист, магистър по право с над 17 години юридически опит, с експертиза в земеделското право, европейски процедури и политики. Освен това е дълготрайно командирован от Министерството на земеделието и храните като втори секретар в непрекъснатото посланичество на Република България към Европейски Съюз в Брюксел. Говори 3 езика. На 41 години е.

Министър без портфейл по ромските въпроси - доктор Антония Валентинова

Анестезиолог, приключила Медицинския университет в София, лекар-ординатор в Спешна помощ и като специализант интензивно лекуване. Говори 4 езика. Ромка. На 27 години.

Министър на околната среда и водите - Силвия Бакърджиева

Тя е с 12 година стаж в държавната администрация, работила е и в институции на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на " ИТН " за Българска телеграфна агенция.

Започва кариерата си като правист в Министерството на земеделието и храните, където е взела участие в подготовката на редица нормативни актове. От 2011 до 2014 година работи в Министерство на околната среда и водите като се занимава с юридическа и експертна активност в региона на правото на Европейски Съюз.

По-късно, повече от 4 години, е експертен представител на Министерство на околната среда и водите в Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз. През 2018 година е ръководител на работна група Околна среда към Съвета на Европейски Съюз. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР